WWW.POUKAMISAS.GR
ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Κλασσικά Θέματα Μαθηματικών

Η Μαθηματικός, Έλενα Κοτελίδα, προτείνει, όπως κάθε χρόνο, για την αυριανή εξέταση στα Μαθηματικά της Γενικής Παιδείας:

Το 2011 είχαμε προτείνει την απόλυτη προσήλωση στην θεωρία και τις ασκήσεις του σχολικού βιβλίου. Φέτος, θα πρέπει να δώσουμε προσοχή και σε ζητήματα της Άλγεβρας από τις προηγούμενες τάξεις. Πιο συγκεκριμένα, ως επίλογο μιας καλής προετοιμασίας, μπορούμε να υπογραμμίσουμε:

  • Ήρθε η ώρα για την κανονική κατανομή, που έχει να δώσει θέμα εδώ και αρκετά χρόνια.
  • Ο ρυθμός μεταβολής και η εφαπτομένη είναι δύο αξιοσημείωτα θέματα που μπορούν με φαντασία να συνδυασθούν. Μην παραλείψετε επομένως τις σελίδες 45 και 46 του σχολικού βιβλίου.
  • Τα κλασικά θέματα είναι βέβαια στην ημερήσια διάταξη των συντακτών του διαγωνίσματος: συνέχεια συνάρτησης, διάμεσος, συμπλήρωση πίνακα, γραφικές παραστάσεις και εμβαδό. Προσοχή στους τύπους του s2, στην εφαρμογή 2 της σελίδας 98, στην εφαρμογή 3 της σελίδας 99, στις ανισωτικές σχέσεις των πιθανοτήτων και στο συνδυασμό τους με το πρώτο κεφάλαιο και φυσικά στον αξιωματικό ορισμό.
  • Θυμηθείτε τους τύπους της αριθμητικής και της γεωμετρικής προόδου και των λογαρίθμων.

Να έχετε μαζί σας γεωμετρικά όργανα και να αντιμετωπίσετε τα θέματα με ψυχραιμία. Προσεκτικό διάβασμα των εκφωνήσεων και εξάντληση του τριώρου της δοκιμασίας. Επιτυχία σε Όλους!