WWW.POUKAMISAS.GR
ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Τα Επαγγέλματα του Πολιτισμού

Η επιλογή επαγγελματικού προσανατολισμού των μαθητών αποκτά αυξανόμενη σημασία σε ένα ολοένα και πιο ανταγωνιστικό περιβάλλον, σε πανελλήνιο αλλά και σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Τα παιδιά καλούνται να κάνουν κρίσιμες επιλογές για το μέλλον τους σε σχετικά μικρή ηλικία, συχνά χωρίς επαρκή πληροφόρηση, παρ’ όλες τις φιλότιμες προσπάθειες της Πολιτείας, της Κοινωνίας, του Σχολείου και της Οικογένειας.

Η σειρά «Επαγγέλματα» που παρουσιάζει ο Σύλλογος Οι Φίλοι της Μουσικής, σε παραγωγή και επιμέλεια του Ιδρύματος Λαμπράκη, με την ευγενική χορηγία της Lavrentiadis Group of Companies, έχει διπλό στόχο:

Να παρουσιάσει συνοπτικά και τεκμηριωμένα μια σειρά επαγγελμάτων και ειδικοτήτων από τον ευρύτερο χώρο του Πολιτισμού. Αυτό κατορθώνεται χάρις σε συνεντεύξεις καταξιωμένων επαγγελματιών, που δέχτηκαν πρόθυμα να μοιραστούν την εμπειρία τους με τους μελλοντικούς συναδέλφους και συνεργάτες τους, αλλά και με πλήρεις οδηγούς των σπουδών στην Ελλάδα που οδηγούν στην απόκτηση σχετικών πτυχίων, καθώς και τα πιο πρόσφατα στοιχεία για την απασχόληση των αποφοίτων στους αντίστοιχους κλάδους.

Να λειτουργήσει συμπληρωματικά προς τις υπάρχουσες διαδικασίες επαγγελματικού προσανατολισμού και να συνδράμει εποικοδομητικά στη διαδικασία της επιλογής επαγγελματικής κατεύθυνσης, ώστε η επιλογή των νέων να προέλθει από γνώση των συνθηκών του επαγγέλματος, των σπουδών / κατάρτισης και της αγοράς εργασίας, και όχι από άγνοια αυτών των παραμέτρων, που συχνά οδηγεί σε επαγγελματικό και προσωπικό αδιέξοδο.

Κάντε κλικ εδώ για να μεταφερθείτε στη σελίδα